#
×
Doç. Dr. K. Devrim İŞÇİ

Dİ ORTODONTİ

Ortodontik tedavi ile, teller ve elastik malzemelerden yararlanılarak dişlerin ve çenelerin kötü konumları düzeltilmektedir.

Ortodontik tedavi, halk arasında çocuk yaşlarda yapılan bir tedavi olarak bilinmesine karşın, her yaştaki insanın ihtiyaç duyabildiği bir tedavi biçimidir.

HAKKIMIZDA

Randevu

Türk Ortodonti Derneği, European Orthodontic Society, World Federation of Orthodontist ,European Lingual Orthodontic Society kuruluşlarına üyedir.

Hoşnudiye Mahallesi Doktorlar Caddesi Yalçın Kılıçoğlu Plaza Kat 2 Daire 11, 26000 Eskişehir



RANDEVU AL
Di Ortodonti Doç. Dr. K. Devrim İŞÇİ

Merak Edilenler

Tedavi Amacıyla Diş Eksiltmenin Sakıncası Var mi?

Ortodontik tedavi amaci ile diş çekilmesi hastalarimizin velileri tarafindan çogunlukla istenmemektedir. Halbuki diş çekimi karari, dişlerin çene kemikleri üzerine yerlestirilemedigi durumlarda tedavi sonucunun daha basarili, elde edilen sonucun daha kalici olmasini saglar.

Çocuğumun ve Benim Dişlerimizde ki Ortodontik Problemleri Nasil Teshis Edebilirim ?

Hastalarimiz çogunlukla köpek dişlerinin yukarda kaldigi siddetli çaprasiklik durumlarında uzmana danismaktadirlar. O düzeyde dikkat çekici bir durum yoksa ortodontik sorunlar geç yaslarda fark edilmekte ve hastalar “bu yasta tedavi olamam “ diyerek ortodontik tedaviden vazgeçerek ya o sekilde kalmayi tercih ediyorlar yada saglikli dişlerini kestirerek protez yaptirmak durumda kaliyorlar.

Benim önerim yasi 3 yasini asmis her bireyin, ideal olarak 6 ayda 1, eger bu çok sik oldu diyorsaniz en geç senede 1 kere diş doktoru kontrolüne gitmesidir.

Çoçugum Geceleri Parmağını Emiyor, Dişlerine Zarar Verir mi?

Kötü alışkanlıklar dedigimiz parmak emme, yalanci emzik kullanimi, biberon kullanimi, tirnak yeme v.b aliskanliklar çocuk 3.5 yasina geldiginde halen devam ediyorsa mutlaka biraktirilmalidir. Devam etmesi halinde bu aliskanlikların yarattigi etkiler kalici hale gelir ve çocugun ciddi ve uzun süreli ortodontik tedavi görmesi gerekir. Parmak emme bu aliskanliklar içinde en zor biraktirilanidir. Çocugunuzda parmak emme teshis ettiginizde bir ortodontistin kontrolüne girmenizde yarar var.

Her Yaşta Ortodontik Tedavi Yapılabilir mi?

Evet yapilabilir. Yaygin olarak bilinen ortodontinin sadece çocuklara uygulandigidir. Oysa dişlerin yer degistirilmesi her yasta mümkündür. Yani isterseniz 12 yasindaki çocugunuzun çikmayan dişleri tedavi ile sürdürülürken ayni anda sizin de dişlerinizin arasindaki bosluklar ortodontik tedavi ile kapatilabilir.

Ortodontik tedavinin yas olarak üst siniri yoktur. Ihtiyaci olan bireylere her yasta uygulanabilir. Siz eriskinler için diş renginde braketler olduğunu gibi ayni zamanda braketlerin dil tarafindan yapistirilarak tedavi olduğunuzu gizlemek de mümkün.

Arayın Whatsapp